פוסט זה יוקדש לעיר קייב בירת אוקראינה, ובכן למה אני כותב על קייב ואיך זה קשור לקידום ובניית אתרים?
סבלנות… תיכף אסביר למה זה קשור מאוד.
רקע על קייב
קייב בירת אוקריאנה עיר יחסית גדולה כ – 3 מיליון תושבים, ארכיטקטורה יפה שלא מביישת שום עיר בירה באירופה ואפילו קצת יותר יפה, בחורף האחרון הזדמן לי להיות בכנס בקייב, 0 מעלות בחוץ אך השמש במלואה ולא מרגישים את הקור כשאין רוח, אבל בעיקרון מזג האוויר כאן בחורף לרוב מתחת לאפס וקר מאוד וזו הסיבה שרוב אזור הקניות של העיר בנוי מתחת לקרקע, מתחת לכבישים ולכיכרות הענקיות ישנם מרכזי קניות גדולים עם כל טוב, החל מהאופנה האחרונה של המעצבים הגדולים, תכשיטים
מכל הסוגים, פרחים (יש איזה שהיא חיבה מיוחדת לפרחים והגבר האוקראיני ירכוש פרחים גם על חשבון אוכל) בתי קפה בכל פינה ומסעדות של שפים.
אבל ואבל גדול לתושבים אין מספיק כסף לממש את הפוטנציאל הענק הזה. וכאן אני מתחבר לנושא החשיבות של בניית אתרים בכמה שפות וכן קידום אתרים במספר שפות, והמלצה שלי, לכל אתרים שפה נפרדת גם דומיין משלו נפרד, ובהמשך אסביר מדוע.
קייב מאז ומעולם לא משכה אליה מטיילים רבים וגם היום המצב לא הכי טוב, אך לאחר הפלישה של רוסיה לקייב ב 2004 קרה עוד מהלך מאוד מכריע, השער של המטבע המקומי ירד פלאים ונכון להיום ( פברואר 2017 ) הכל מאוד זול כאן, יותר זול מכל מקום בו הייתי על עד היום וטיילתי המון. ב 2013 – 2014 פרצה שוב מהפיכה – יברומאיידן בכיכר מאיידן במרכז העיר
עם עשרות הרוגים, הפיכה זו נצרבה חזק בתושבים והפחד חזר לשלוט ברחובות, בשיחה עם אחד העיתונאים הבכירים שפגשתי לארוחת צהריים הוא די היה מודאג מהמצב וביקש שלא לצלם אותו ולא להזכיר את שמו, אך הערכתו היא כי בשנים הקרובות תתרחש עוד מהפיכה וכנראה אוקראינה תתפצל לארבע מדינות שונות.
לדוגמא קופסת סיגריות 3 ש״ח , קפה 2.5 ש״ח , קופסת סיגריות 5 ש״ח ממש לא נורמלי. הביגוד וההנעלה לא כל כך זולים אך עדיין בהשוואה לארץ המחירים נמוכים מאוד, כך גם מחיר המלונות והטיסות לקייב.
קייב ובניית אתרים
אז מה הבעיה של קייב ובכלל של אוקראינה, אני מגדיר זאת כפתיחות לעולם, אוקראינה חוותה בשנים האחרונות ירידת שער חריפה של המטבע האוקראיני הגריבנה – ולכן כל שקל וכל דולר שווה הרבה, כל 100 גריבנה נכון לפברואר 2017 הם בערך 14 ש״ח.
דרוש שינוי
עוד לא השכילו כאן להפתח לעולם אולי זה בגלל האופי הסובייטי משחר הימים המשדר סגירות כלפי המערב, לעומת סין שנפתחה למערב עם מספר אתרי מכירות טובים, בקייב עדיין לא הגיעו לשם, שני תחומים אני מוצא לנכון שניתן היה לעשות זאת בתחום האופנה והתכשיטים, ישנם פריטים יפים ומחירים נמוכים ואפשרי למכור לכל העולם אילו רק היו רוצים ומניעים את עצמם לכיוון האנגלית, אך רובם לא מבינים אנגלית כולל הדור הצעיר ולכן יש צורך באנשי מקצוע חיצוניים או אוקראינים שראו עולם ויכולים להניע מהפיכה כזו.
ומה זה אומר עלינו הישראלים
גם לנו יש תעשייה לא קטנה של מוצרים ייחודיים שעלינו לדחוף לא רק לשוק המקומי אלא לכל העולם, כל מוצר יחודי יכול לעניין מיליונים של גולשי אינטרנט אם רק נדע להנגיש להם את המוצר באנגלית ספרדית וצרפתית ואולי גם רוסית למרות שהשוק הרוסי דל במשאבים ורק פלח קטן שם הוא בעל אמצעים, אך אם נשכיל לפרסם נכון, השמיים הם הגבול.
איך עושים זאת
נשמע פשוט אך מורכב, מומלץ רק לרצים למרחקים ארוכים בעלי מוצר יחודי רווחי מאוד עם קהל יעד מוגדר ואז כאשר יש לנו את התנאים הללו יש לפתח מספר מערכות אתרים כל אחת יחודית לשפה שלה ובכל אחת אפשרות לרכישה, מערכת מותאמת לקידום אתרים עם מספר מאמרים מקצועיים ולא גיבוב של שטויות, ואז פרסום ממומן בגוגל יחד עם קידום אורגני, ניתן לשלב גם פייסבוק אם יש פרופיל במדינות היעד ואם לא ליצור מודעות ממומנות בפייסבוק למדינות היעד בחיתוך חכם של אוכלוסיות היעד.
מכאן הדרך סלולה למכירות, לא להתייאש זה לוקח זמן אך בסופו של דבר יהיו מכירות, קחו לדוגמה את האתר
http://real-Rose-of-Jericho.com
האתר מוכר את שושנת יריחו בכל העולם עם מכירות יפות בכל חודש, האתר יחסית חדש אך הפרסום שלו מאוד ממוקד בגוגל ובפייסבוק, כך שזה אפשרי.