כותרות דף האינטרנט
חשוב שכותרות אלו ישקפו שוב את מילות החיפוש באתר ומילים חשובות אף יודגשו בתג strong במקום בתג b למרות שלשניהם אותה משמעות עיצובית, ניתן להוסיף קו תחתי u ועל אותו משקל עדיף להשתמש בתג em על פני התג i כאשר גם כאן לשניהם אותו עיצוב של כתב נטוי. מנועי החיפוש קוראים הדגשות אלו ומדרגים אותם גבוה. מומלץ ורצוי לעצב את הכותרות על ידי שימוש ב-CSS
כותרת האתר title
כל אינטרנט ישנה כותרת המופיע בראש הדף, כותרת זו לא נראית בתוך דף האינטרנט אלה רק בכותרת ה explorer – בפס העליון, אך משמעות הכותר הזו גדולה מאוד לזחלנים, זו בעצם הכותרת שהזחלן ילכוד ויציג עם מציאת הדף, ולכן יש לה משמעות בתוצאות החיפוש ועל כן גם חייבת לכלול את מילות המפתח של האתר.
חובה ליצור לכל דף אינטרנט באתר כותרת ייחודית משלו, המשקפת את תוכנו, בדרך כלל אצל מי שאינו מבין בבניית אתרים הכותרת מובנית כסקריפט משוכפלת לכל העמודים ועל כן היא אחידה, או חסרה לגמרי ועל כן חשיפת הדף נפגעת. מנועי החיפוש מאנדקסים כל דף בנפרד ולכן חשוב שהכותרת תהייה ייחודית ואטרקטיבית כך שתמשוך גולשים להיכנס.
הבעיה עם התגים description ו keywords> למעט תגית title שהיא תגית חשובה ונשארה תגית חשובה, הייתה כי מאחר והם בלתי נראים למשתמשי האתר, אז בעלי האתרים הכניסו לתוכם מילות חיפוש בצורה מטעה – כלומר, מילים שלא באמת התאימו או כמות מוגזמת של מילים. בקיצור – בעלי האתרים ניצלו את התגים לרעה.
כבר לפני מספר שנים הבינו מנועי החיפוש העיקריים את הבעיה הזו, והפסיקו להתייחס לתוכן התגים הללו כמעט לחלוטין. במקום התגים, מנועי החיפוש מתייחסים יותר לתוכן האתר אותו רואים גם המשתמשים המגיעים אליו
אך אל תוותרו על תגים ותגיות. בעיקר לא על תגית title השימוש בתגיות טקסט (Tags) לתיאור עמודים, עדיין תקף במספר מנועי חיפוש ולכן לא כדאי להתעלם מהם. הוא נוח גם לגולשים וגם למנועי החיפוש ומועיל לעיתים לקידום האתר. השימוש במטה-תגיות (Meta Tags), משפיע על האופן בו נראה האתר בתוצאות החיפוש וגם עוזר למנוע החיפוש “להבין” טוב יותר במה העמוד עוסק ולאילו חיפושים הוא רלוונטי. התגיות בהן חשוב במיוחד להשתמש: Title, Description, Keywords. בשלושת אלו חשוב להשתמש באותן מילות מפתח. הכותרות הכי חשובות. כותרת הדף, שמוגדרת ב-HTML באמצעות ה -Title Tag, היא הדרך הטובה ביותר להודיע למנוע החיפוש במה עוסק הדף. גוגל די מתעלם מהתג keywords לעומת זאת את התג description הוא מאמץ כתקציר האתר. עד 80 תווים.
תגית תאור האתר – תגית זו תוצג לרוב במנועי החיפוש מיד מתחת לשם האתר ולכן כאן יבוא משפט המחץ שיגרום לגולשים להיכנס לאתר, יש להקדיש המון מחשה לתיאור הנ”ל ולהסתפק בשניים שלושה משפטים בלבד, גם כאן כדאי שיופיעו מילות המפתח, מילות החיפוש הדרושות. משפטים אלו ברוב המקרים ימשכו או ידחו גולשים מלהיכנס לאתר. עד 200 תווים.
תגית keywords
אלו תגיות המכילות את כל מילות החיפוש שבאתר, אסור להגזים במספר המילים, וכדאי שיהיו מילים בעברית וגם באנגלית. בשנים האחרונות לתגית זו פחות ופחות 2435355_lowמשמעות, משום שמנועי החיפוש למדו עם הזמן שאין הרבה קשר בין התגיות הללו לתוכן והתגיות נוצרו רק כדי למשוך כניסות. ולכן עם השנים ירדה משמעותן של תגיות אלו, אם כי מספר מנועי חיפוש עדיין משתמשים בתגיות אלו. גוגל בכל מקרה מתעלם מהם לחלוטין. עד 20 מילים