קידום אתרים אורגני הוא ניתוח קוד האתר בשיתוף עם מתכנת. כפי שצוין במאמרים קודמים, לא כל בונה אתרים מתמקצע בקידום אתרים. לכן, על מנת שמנועי חיפוש וגוגל בפרט יוכלו לקרוא ולמפות את האתר, יש להבין את הקוד לעומק בכדי להפיק דוח תיקון.
קידום אתרים אורגני הוא תיקון קוד האתר ושכתוב דפים. שכתוב הדפים כך שמילות המפתח מילות החיפוש והמושגים הרלוונטיים יופיעו במטה תג וכן בגוף הטקסט של האתר שלב זה מתחלק לשני חלקים: בחלק הראשון תתבצע חקירת מבנה האתר והפקת דוח מפורט המסביר על השינויים הנדרשים על מנת שהזחלנים של מנועי החיפוש יוכלו לסרוק את האתר, להגיע לכל העמודים ולדרג אותם. בשלב השני יש לבצע אופטימיזציה לדפי האתר על מנת לעזור לגוגל להבין את הנושאים העיקריים בהם עוסק האתר ובכך לגרום למיקודו בעייני גוגל תוך התמקדות במילות המפתח אשר נבחרו.
קידום אתרים – הכרת קוד האתר
כל דף באתר חייב לשאת כותרת ייחודית משלו ומילות מפתח ומושגים משלו, כל מושג או מילה מקודמת חייבת ב- ארבעה עמודים לפחות, ובכל עמוד ניתן לקדם במנועי חיפוש עד 5 מילים בעברית ובאנגלית.
בקידום אתרים באנגלית המצב שונה התחרות שם הרבה יותר קשה שם ישנה חשיבות לצפיפות מילות המפתח בקוד האתר.
דחיסת מילים היא האחוז הכולל של תוכן העמוד שעשוי ממילות המפתח שלך, משתנה נוסף בדחיסת מילות מפתח הוא אחוז מילות המפתח המודגשות, בעלות קו תחתון, נטויות באלכסון, ובעלות קישור.
כאשר דוחסים מילות מפתח בדף אינטרנט, יש לשים לב שלגולשים יהיה טקסט ידידותי וקריא למרות כל האמור כאן.
הפשטות היא מילת המפתח, קידוד HTML תקין, כתיבה ללא שגיאות, אחסון טוב ללא זמני השבתה וכיוצא באלו, הם גורמים שמעידים על האיכות וה”רצינות” של אתר. באופן כללי ניתן לומר שמה שטוב לגולשים טוב גם למנוע החיפוש. מנועי החיפוש מנסים “להסתכל” על דפים באופן דומה לדרך בה עושים זאת הגולשים. הניסיון להציג משהו אחד לגולש ומשהו אחר למנוע החיפוש, הוא כמעט תמיד מזיק.
מנועי החיפוש כיום משתדלים מאד לבדוק את התוכן של קבצי פלאש, אולם יכולותיהם בתחום מאד מוגבלות. אתרים הבנויים בתור קובץ פלאש בלבד נראים בעיני מנועי החיפוש כחור שחור – כלומר כאילו אין שם כלום. לכן, אתרים המבוססים רק על פלאש פשוט לא יופיעו גבוה במנועי החיפוש, כנ”ל גם אתרים הבנויים מפריימים.
הכרת האתר
קידום אתרים אורגני מחייב הכרת האתר שלך לעומק. תחילה יש לאסוף את כל המידע הדרוש (מיקום נוכחי בגוגל, סטטיסטיקות האתר, מילות מפתח קיימות, מאפייני דומיין ועוד) אודות אופן הפעילות של האתר על מנת לבדוק האם גוגל ממפה את האתר באופן מלא והאם הוא מבין את תחום פעילות האתר שברשותך. בנוסף יש לחקור את האתרים המתחרים לך, אלו המופיעים לפנייך בתוצאות החיפוש בגוגל, על-מנת להבין את הסיבה להופעתם בדירוג גבוה