פרסומות – לא להגזים

פרסומות - לא להגזים

גוגל מתחיל לקרוא את הפרסומות בראש האתרים ודואג לעדכן את המנוע החיפוש שלו, הגזמת בפרסום – קח סיכון שהאתר שלך ירד בדירוג.

בהודעה של גוגל משבוע שעבר עולים יש לשים לב לשינוי שגוגל מתווה במנוע החיפוש של גוגול – וזאת לשון ההודעה,

“במאמץ המתמשך שלנו כדי לעזור לכם למצוא אתרים באיכות גבוהה יותר בתוצאות החיפוש, היום אנחנו משיקים שינוי של האלגוריתמם מהיום עכביש החיפוש מסתכל בפריסה של דף אינטרנט ויבחן את כמות התוכן שאתה רואה בדף ברגע שאתה מקליק על התוצאה.”

כלומר גוגל יתחיל לבחון כמה פרסומות וכמה תוכן לא רלוונטי יופיע בתחילת הדף של התוצאה, ועד כמה המשתמש יאלץ לגלול את הדף עד לקבלת התוצאה, כמובן שגוגל יעדיף אתרים שתוצאת החיפוש תהיה בראש הדף ולא בתחתית.

עוד מוסיפים שם בהודעתם ” שמענו תלונות רבות ממשתמשים שלוחצים על התוצאה המתקבלת במנו החיפוש של גוגל וקשה להם למצוא את התוכן עצמו, הם לא מרוצים מהחוויה. במקום לגלול את הדף למטה ולבור דרך שורה ארוכה של מודעות, המשתמשים רוצים לראות את תוכן באופן מיידי. אז אתרים שאין להם הרבה תוכן מעל התוכן הרלוונטי יכולים להיות מושפעים משינוי זה.

“אנו מבינים כי הצבת מודעות למעלה הוא מהלך די נפוץ עבור בעלי אתרי אינטרנט רבים; מודעות אלו בדרך כלל זוכות לביצועים טובים ועוזרות להרוויח כסף רב הן למפרסם והן לבעל האתר. שינוי זה אינו משפיע על האלגוריתמם של אתרים עדיין ניתן להציב מודעות מעל התוכן במידה נורמלית, אבל יש לקחת בחשבון שזה ישפיע על מיקום האתר בתוצאות החיפוש ומי שיגזים יענש בדירוגו במיקומים בגוגל.

שיפור זה ישפיע על אתרים שיש בהם כמות קטנה של תוכן תוכן גלוי או רלוונטי הוא נמצא באופן עקבי מתחת לבלוקים גדולים של מודעות.

שינוי זה ישפיע על פחות מ 1% מהחיפושים בעולם. כלומר,רק אחד מתוך 100 חיפושים, אפשר יהיה להבחין בסידור מחדש של תוצאות בדף החיפוש. אם אתה סבור כי אתר האינטרנט שלך נפגע על ידי שינוי פריסת העמוד אלגוריתם, רצוי לשקול כיצד דפי האינטרנט שלך משתמשים באזור שמעל התוכן בעמוד, האם הוא מוסתר או שקשה למשתמשים להבחין בתוכן, במהירות. אתה יכול להשתמש בכלי גודל הדפדפן, כדי לראות כיצד ייראה האתר שלך תחת רזולוציות מסך שונות. בכדי לכוון את התוכן למסך הראשון שהגולש רואה מבלי לגלול את האתר.

אם אתה מחליט לעדכן את פריסת הדף שלך, עליך להמתין מספר ימים או שבועות על מנת לאפשר ל – Googlebot לסרוק את התוכן. באתר טיפוסי, זה יכול לקחת מספר שבועות ל-Googlebot לסרוק דפים.

בסך הכל, העצה שלנו לבעלי האתרים זה להמשיך להיות ממוקד בחוויית המשתמש הטובה ביותר האפשרית באתרים שלך ולא להתמקד איך לתעתע בגולש. שינוי זה הוא רק אחד מעל 500 שיפורים שגוגל עתידה לבצע עוד השנה, כך בכל מקרה לדברי מאט קאטס מהנדס בכיר בגוגל.